Sziréna

2022.10.25. 11:23

Kitüntették a hős katonákat, akik azonnal rohantak a Balmazújvárosi úti balesethez

Dr. Korcsmáros Ferenc regionális mentőigazgatótól vehették át az oklevelet.

Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Ahogy arról már portálunkon is olvashattak, október 16-án este két személyautó ütközött össze a debreceni Balmazújvárosi úton, a honvéd középiskolánál.

A hétvégi eltávozásáról épp kollégiumához ért Bakonszegi Imre, 12. osztályos növendék, mikor meglátta a balesetet, ezért azonnal az épületbe rohant segítségért. A kollégium ügyeletes nevelőtanára éppen Hajnal Ferenc hadnagy volt, aki korábban évekig mentőápolóként dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál – olvasható a szolgálat friss Facebook-posztjában. A hadnagy és a fiatal tanuló azonnal a helyszínre siettek, ahol két súlyos sérültet is találtak, akik kizuhantak autójukból az ütközésekor. A bátor honvédek rögtön mentőt hívtak, a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a sérülteket, és megkezdték az ellátást, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársak emelt szinten folytattak. A sérülteket végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A katonák tette nem maradt észrevétlenül: kedden az Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet igazgatója oklevelet adott át nekik.

Hétfőn derült ki, hogy a baleset egyik sérültje a szakszerű és magas szintű ellátás ellenére életét vesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában