Sziréna

2022.04.20. 13:52

Huszonhét sofőr rosszul döntött

A hajdú-bihari rendőrök ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek.

Forrás: rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a húsvéti ünnepek alatt fokozott közúti közlekedési ellenőrzéseket tartott a megye közútjain. Az ellenőrzés célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. Ennek ellenére voltak olyan járművezetők, akik szeszesital fogyasztása után ültek a volán mögé.

A hajdú-bihari rendőrök összesen 27 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a hosszú hétvégén.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely – gépi meghajtású jármű vezetése esetében – a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti. Ennek oka, hogy a kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik, mivel az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben – írja a police.hu.

Kérik, hogy a közúti balesetek elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában