Vádemelés

2022.02.02. 10:08

Főnöke erdejéből lophatott fát egy hajdúnánási férfi

Láncfűrésszel kivágott, majd értékesített néhány kocsányos tölgyet – szól a vádirat.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki lopott fa értékesítése útján jutott nagyobb összegű pénzhez – tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A hajdúnánási férfinak a sértett volt a munkaadója. A vádlott 2021. november 19-én, a délutáni órákban megjelent a sértett haszonélvezetében lévő erdőben, és a magával vitt láncfűrésszel kivágott 3 darab 55, 72, illetve 78 centiméter tőátmérőjű kocsányos tölgyet, majd azt a későbbiekben ismeretlen személynek eladta. A vádlott a kb. 13 köbméter fa kivágásával és ellopásával közel 400 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely teljes egészében megtérült, mivel a vádlott azt az eljárás során készpénzben megfizette.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a lopáshoz használt láncfűrészt kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában