Hűlt helye lett a pénzkazettának

2021.08.03. 09:51

Volt dolgozója lophatta meg a debreceni gumiszervizt

A debreceni rendőrök pár órán belül azonosították és elfogták a fiatal férfit.

Fotó: police.hu

Egy debreceni gumiszerviz tulajdonosa bejelentést tett a rendőrségre július 17-én reggel arról, hogy éjszaka valaki betört a műhelyükbe és elvitt egy pénzkazettát a benne elhelyezett 160 ezer forinttal. A nyomozók a helyszínre mentek, ahol részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Hamar a látókörökbe került egy 18 éves fiatal férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A debreceni lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett és közel hiánytalanul átadta a nyomozóknak az ellopott pénzt – tette közzé a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított pár hetet dolgozott a szervizben, majd úgy gondolta, mivel ismeri a műhely kamerarendszerét, könnyűszerrel megszerezheti a korábban kifigyelt pénzkazettát. Betört az épületbe, ott a földön kúszva próbálta kijátszani a kamerákat, majd magához vette a pénzkazettát és elmenekült a helyszínről. Bár abban a tudatban volt, hogy mindenre gondosan odafigyelt, ennek ellenére pár óra elteltével már keresték a nyomozók – olvasható a rendőrség közleményében.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. A rendőrök a lefoglalt pénzt visszaadták a sértettnek, a szükséges eljárási cselekményeket pedig elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában