Vihar

2021.08.01. 17:38

Emberekre dőlt egy faág Berettyóújfaluban

Tövestül csavarta ki a fákat a vihar vasárnap kora este, szünetelt a vonatközlekedés, Nyíradonyban többmilliós nagyságrendű, pótolhatatlan kár keletkezett.

Fotó: Kovács Péter

 

Így érkezett meg a vihar Balmazújvárosba | Fotó: Kovács Péter

A viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Hajdú-Bihar és Békés megye tűzoltói is – írta a katasztrófavédelem. Hajdú-Biharból több mint százötven bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre.

Papp-Kunkli Nóra megyei szóvivő az esti órákban már több mint kétszáz riasztásról számolt be a Naplónak.

Berettyóújfaluban, a Népliget utcában egy tizenöt méteres fa ága leszakadt, két emberre rádőlt, ezért a helyszínre érkeztek a mentőket is.

Az esetnél a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eltávolították a fát. A Kálvin téren lakóházra dőlt egy fa, a város tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Debrecenben, a Szabó Kálmán utcában lakóházra és kerítésre dőlt egy fa, amelyet a város hivatásos tűzoltói távolítottak el. Hajdúnánáson, a Bocskai utcában villanyvezetéket szakított le egy faág. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

A hivatásos egység munkáját az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, valamint a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület is segítette.

Nyíradonyban is pusztított a vihar

A településen épülő Látogatóközpont parkjában és környezetében, továbbá a körülötte lévő erdőkben a vihar fákat tört derékba, illetve tövestől csavart ki őket. A közelében tervezett beruházások helyszínén pótolhatatlan károk keletkeztek, a kárösszeg többmilliós nagyságrendű. A különleges helyszín eszmei értékvesztése felbecsülhetetlen – tájékoztatta a Naplót Tasó László, a térség országgyűlési képviselője.

Késnek a vonatok

A Mávinform közölte: fa dőlt a Nyugati pályaudvarra tartó Rózsa InterCity vonat mozdonyára a Hajdúhadház-Apafa vonalszakaszon, Bocskaikert megállóhelynél vasárnap kora este, a mozdony áramszedői megsérültek, leszakadt a felsővezeték – írja az MTI. Debrecen és Apafa, illetve Újfehértó és Császárszállás között fák dőltek a vasúti pályára, a vonatközlekedés átmenetileg szünetel. A tájékoztatás szerint senki nem sérült meg. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon jelentősen megnőtt a vasárnap esti vonatok menetideje. A MÁV-Start pótlóbuszokat kért.

A katasztrófavédelem kora esti közlése szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Hajdú-Bihar megye területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában