felfüggesztett kaphat

2021.05.05. 08:35

A vád szerint gátlástalanul lopta meg az eszméletlenül fekvő sértettet a polgári férfi

A Hajdúböszörménnyi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az öntudatlan sértettől vette el az értékeit.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

2021. március 30-án 13 óra körüli időben Polgáron a sértett és egy másik férfi szóváltásba keveredett, a vita odáig fajult, hogy a férfi kétszer arcul ütötte a sértettet, aki ennek következtében elesett és elvesztette az eszméletét. A bántalmazó ellen súlyos testi sértés bűntette miatt eljárás folyik a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A cselekményt követően röviddel arra járt gyalogosan a vádlott, aki észrevette a földön eszméletlenül fekvő férfit. Odament hozzá, átkutatta a nadrágzsebeit, majd elvette a nylon zacskóba csomagolt 2600 forint készpénzét, öngyújtóját és több, a nevére kiállított igazolványt.

Eközben a sértett magához tért, a még jelenlévő vádlottól megkérdezte, hogy hol vannak az iratai és a pénze, azonban a vádlott nem válaszolt, hanem gyorsan eltávozott a helyszínről.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányságon lefolytatott eljárás során a vádlottól lefoglalták az öngyújtót, visszaadták a sértettnek, ezáltal a 2900 forint kárból 300 forint megtérült. A vádlott az ellopott pénzt még aznap szeszes italra költötte.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és vele szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által a nyomozás során előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában