Sziréna

2021.01.04. 08:13

Mobiltelefonja fogta fel a légpuskagolyót

Lövéssel zárt haragos viszony és erőszakkal végződő kártyaparti is munkát adott az ügyészeknek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Két nem mindennapi ügyben tett vád­emelésről is beszámolt a napokban dr. Harmati Judit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az egyik ügyben a sértett telefonja állította meg a felé kilőtt légpuskagolyót.

Az ügyészség szerint a vádlott 2020. július 5-én hajnalban telefonon szóváltásba került egy férfival, akivel régóta haragos viszonyban állt. Beszélgetésük közben kölcsönösen megfenyegették egymást, majd a vádlott felszólította a férfit, hogy verekedjenek meg, ezért haragosa a vádlott hajdúnánási házához ment. A 44 éves vádlott egy faléccel fogadta a férfit, majd visszament a házába, és követ, kavicsokat kezdett el dobálni haragosa felé. Ezután a tulajdonában álló légpuskával a férfi irányába lőtt.

A lövedék a sértett jobb combját találta el, ám a nadrágzsebében tartott mobiltelefonja felfogta azt. A telefon a lövés következtében megrongálódott, a férfinak sérülései nem keletkeztek. A vádlott cselekménye azonban alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen – állítja a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség, mely garázdaság vétsége miatt emelt vádat, pénzbüntetést és közérdekű munka büntetést javasolva.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki erőszakkal rendezte konfliktusát. A vádirat szerint a vádlott 2020. május 5-én a déli órákban az egyik ismerősének berekböszörményi házában tartózkodott, ahol többen kártyáztak. Az 55 éves férfi a játék közben megharagudott a sértettre, ezért közöttük szóváltás alakult ki. A házigazda a vita miatt mindenkit felszólított, hogy hagyják el a házát.

A vádlott és a sértett is kiment az utcára, s ott a vádlott egy alkalommal megfejelte a sértettet, aki a földre esett.

A sértett a vádlott bántalmazása miatt koponyazúzódást szenvedett, nyolc napon belül gyógyult. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra, az elkövetés módjára és az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a visszaeső vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában