vádemelés

2020.11.04. 07:52

Fék helyett a gázra lépett az ijedt lány, anyagi kár lett a vége

Pénzbüntetést kaphat a férfi, aki egy debreceni mélygarázsban engedte át a volánt barátnőjének.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki barátnője kérésére megengedte, hogy a gépkocsival néhány métert megtegyen, azonban vezetési tapasztalat hiányában nekiütközött egy parkoló személygépkocsi hátsó részének – tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Január 30-án az esti órákban a vádlott és kiskorú barátnője az egyik debreceni üzletházban lévő edzőterembe mentek a vádlott személygépkocsijával, és az autót a mélygarázsban parkolták le, ismerteti az eset körülményeit a híradás.

Mint írják, az edzés végeztével, 22 óra körüli időben a barátnő megkérte a vádlottat, engedje meg neki, hogy ő álljon ki az autóval a parkolóhelyről. A vádlott engedett a kérésnek, a kiskorú beült a személygépkocsi vezetőülésébe, mellé pedig beült a vádlott. A barátnő kis sebességgel elindult, jobbra akart kikanyarodni, azonban a vádlott észrevette, hogy nem jó a kanyarodás íve, ezért rászólt, hogy álljon meg.

A lány ekkor megijedt, és tapasztalatlansága folytán a fékpedál helyett a gázpedálra lépett, aminek következtében a gépkocsi elejével nekiütközött a közelben parkoló egyik gépjármű hátsó részének.

Ezt követően a vádlott és barátnője helyet cseréltek, a férfi vezette a személygépkocsit, és elhagyták a helyszínt.

A vádlott úgy engedte át az autó vezetését, hogy tudta, a barátnője sem vezetői engedéllyel, sem pedig vezetői jártassággal nem rendelkezik, mutat rá az ügyészségi közlemény.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában