Visszavonták a körözéseket

2020.07.27. 17:14

Nem történt gyermekrablás Debrecenben – közölte a rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeit.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Több bírósági – többek között magyar – döntés alapján jogszerűen vehette magához a gyerekeit vasárnap délután az az édesapa, aki ellen tegnap körözést rendelt el a rendőrség.

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap felhívást tett közzé a rendőrség két gyermek és édesapjuk eltűnése miatt. A nyomozás adatai szerint 2020. július 25-én 13 óra körül három férfi édesanyjuk engedélye és beleegyezése nélkül autóval elvitt egy ötéves kislányt, valamint hétéves fiútestvérét egy debreceni élményparkból. A hajdú-bihari rendőrök a cselekmény módjára való tekintettel, azonnal az ügy felderítésébe kezdtek. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a három férfi egyike a gyerekek édesapja volt, továbbá az is kiderült, hogy több bírósági – többek között magyar – döntés alapján, az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn arról számolt be honlapján, hogy a beszerezett információkra tekintettel az elrendelt körözéseket visszavonta, de az eset körülményeit tovább vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában