új részletek

2020.07.28. 11:03

Helikopterrel vihette el gyerekeit az édesapa?

Ismeretlen helyre vitte gyermekeit egy ibizai kikötőmágnás Debrecenből vasárnap délután. A dél-amerikai származású V. Ariel Martin egy spanyol bírósági határozatra hivatkozva gondolta úgy, hogy jogában áll elvinni a hétesztendős Martint, illetve az ötéves húgát, Carolinát – írja a Bors.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A portál keddi cikke szerint a szülők kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott. Mint írják, az édesanya akkor ismerkedett meg Martinnal, amikor munkát vállalt a férfi egyik kikötőjében Ibizán. A kezdeti szimpátia egyre hevesebb lett, végül a felek úgy érezték, hogy nem képesek egymás nélkül létezni. Gyermekeik születtek, majd kiderült, hogy a kapcsolatuk már nem annyira idillikus, mint azt kezdetben hitték – áll az írásban.

Mint azt a Bors megtudta, az igencsak tehetős férfi kapcsolattartásra hivatkozva szervezett vasárnapi programot egykori családjának az egyik debreceni élményparkba. Ott azonban, a program végeztével az asszonnyal közölte, ő most nem jön velük. A cikk szerint ezek után a gyerekeket szabályosan kitépte az anya kezéből, majd betuszkolta őket egy másik autóba, mint amelyikkel a parkba érkeztek.

Az élménypark vezetője a Borsnak elmondta, hogy a létesítmény területén több kamerát is elhelyeztek, ezért azok felvételei pontos információval szolgálnak a nyomozók számára, hogy mi történt pontosan a gyermekek elhurcolásakor.

A Bors elérte a gyerekek édesanyját, aki egy nappal a történtek után is sokkos állapotban volt, így bővebben nem kívánt nyilatkozni.

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot a rendőrséggel és az ügyvédemmel. Nem tudom, mit mondhatnék, kizárólag arra tudok gondolni, hogy a gyermekeimet meg szeretném ölelni”

– mondta az aggódó édesanya a lapnak, aki arra a kérdésre, mely szerint veszélyben érzi-e gyerekeit, nem tudott érdemben válaszolni.

Nála bőbeszédűbbnek bizonyult az egyik családtag, aki a Borsnak kinyilvánította, hogy érthetetlen, hogy az apában hirtelen feltámadt a szülői felelősségtudat, hiszen előtte másfél évig semmilyen fórumon, se telefonon, se interneten, se személyesen nem kereste a gyerekeket.

– Én magam nem túl gyakran találkoztam a férfival, de azt már néhány alkalom alatt sikerült róla levennem, hogy egy igencsak komoly emberről van szó. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen körökben mozog, csak elképzeléseim lehetnek, mindenesetre belegondolni is érdekes, hogy nekem például ötletem sem lenne, kit kellene felhívnom telefonon, ha egy gyermekrabláshoz hasonló akciót szeretnék megszervezni. Úgy tűnik, neki minden kapcsolata adott hozzá – fogalmazott a családtag a lapnak.

Kassa felé indulhattak

A cikk szerint a két kisgyermek egyébként boldogan élt Debrecenben az édesanyjukkal. Carolina a múlt héten ünnepelte a születésnapját. Akkor a gyerekek még mit sem sejtettek abból, hogy hamarosan megváltozik az életük.

Apjuk a Bors információi szerint helikopterrel vitte át gyermekeit a magyar határon Kassa felé.

A gyerekek elhelyezését spanyol és magyar bíróság is tárgyalta.

Az édesanya jogi képviselőjének az az álláspontja, hogy a gyermekek elvitele jogellenes.

„A kapcsolattartás ideiglenes szabályozása értelmében az apának hétvégi látogatásra volt lehetősége”

– szögezte le az ügyvéd a Borsnak.

Mint a lap rámutat, a rendőrség azonban más véleményen van. Szerintük nem történt emberrablás, sőt az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeit. Az apát, V. Ariel Martint, illetve a gyerekeket már le is vették a körözési listáról.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában