sziréna

2020.04.12. 10:17

Szabadtéri tüzek szerte a megyében

Lángolt a bozótos, a nádas, sok munkája volt a tűzoltóknak nagyszombaton.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Szombat délelőtt Hosszúpályiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában ezer négyzetméteren égett egy bozótos aljnövényzete. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Három hektáros területen égett a nádas szombat délután Szokolyon, a Kossuth utca végében. A szakolyi önkormányzati, a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be.

Nádas és egy akácerdő aljnövényzetében keletkezett tűz Balkány-Cibakpusztán. A szakolyi önkormányzati, a nyíradonyi hivatásos és Balkány önkéntes tűzoltói oltották el a tüzet.

Este Pocsaj külterületén, a Sóstói kereszteződésben két hektáros területen égett a nádas. A tűz átterjedt tizenöt körbálára is. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Balmazújváros külterületén is volt tűz éjszaka. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral oltották el – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – olvasható a rendőrség honlapján.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, ebből három főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök hét személyt állítottak elő, közülük négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában