állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak

2020.02.18. 12:24

Kutyatetemek Hajdúsámsonnál: belső vizsgálat, rendőrségi feljelentés

Sajtóhírek szerint nagyszámú kutyatetemet találtak a város határában.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Ezzel kapcsolatban Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere elmondta:

összesen hét, egyben lévő kutyatetemet és valamennyi csontot, összesen mintegy száz kilogrammnyi élettelen anyagot szállíttatott el a helyszínről az önkormányzat.

A kutyatetemek ügyében az önkormányzatnál azonnal belső vizsgálatot rendelt a polgármester, illetve rendőrségi feljelentést is akart tenni, erre azonban csak azért nem került sor, mert azt már korábban mások megtették.

A várostól keletre, egy kivezető földút mentén elterülő erdős, bozótos, művelésbe be nem vont állami földterületen megtalált ebtetemekről vasárnap délután, telefonon értesült Antal Szabolcs, és mint mondta, megdöbbentette az eset. Arról sejtelme sincs, hogy kik végezhettek a kutyákkal, kik szállíthatták a helyszínre, illetve arról sem, hogy mi történhetett. Hozzátette: Hajdúsámsonban rendezett a kóbor ebek ügye, állatorvosi felügyelet mellett, szakszerűen működtetett ebrendészeti telepe van a városnak.

KZS

Nyomozás indult

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai értesítették a rendőrséget 2020. február 16-án arról, hogy Hajdúsámson külterületén több elpusztult kutya tetemét találták meg egy gödörben – írja az üggyel kapcsolatban a police.hu. A rendőrök bűnügyi szemlét tartottak, majd adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. A Debreceni Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában