költségvetési csalás

2019.09.05. 08:58

Illegális dohányt és alkoholt foglaltak le Hajdúdorogon

A NAV pénzügyőrei közel egymillió forint értékű adózatlan dohány- és alkoholterméket foglaltak le egy hajdúdorogi ingatlanban.

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy hajdú-bihari ingatlanon megközelítőleg egymillió forint értékű adózatlan dohány- és alkoholterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás – írja közleményében a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök egy hajdúdorogi ingatlant és annak garázsát, kazánházát vizsgálták át. A helyiségek ellenőrzésekor hat kilogramm fogyasztási dohányt és körülbelül150 liter alkoholt találtak. A tulajdonos a megközelítőleg egymillió forint értékű dohány- és alkoholtermék származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondta, hogy a vágott dohányt egy piacon vásárolta saját fogyasztásra.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök az adózatlan termékeket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek – tette hozzá dr. Kiss Nóra vámszakmai sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában