kamu gucci, kamu prada

2019.08.01. 08:26

Nagy fogás: teherautónyi hamis ruhát talált a NAV Ártándon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai megközelítőleg 245 millió forint értékű hamis ruhát találtak egy bolgár teherautóban, olvasható a vámhivatal közleményében.

Fotó: NAV

Mint írják, a pénzügyőrök a Törökországból Magyarországra tartó teherautót Ártándnál állították meg, és a szállítmány átvizsgálásakor különböző márkajelzésű hamis cipőt, táskát és övet találtak. A sofőr nem tudta igazolni a márkavédett termékek származását, és a jogosult, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudta bemutatni.

 

A csaknem 245 millió forint értékű hamis ruhát a pénzügyőrök lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentést tettek.

A hamis árucikkek nemcsak a gyártóknak és a jogosultaknak okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában