Befejeződött a nyomozás

2019.08.16. 17:06

A villamosvezető okozhatta a debreceni tömegszerencsétlenséget

Volt, aki maradandó sérülést szenvedett a DKV történetének legsúlyosabb balesetében.

Fotó: Matey István

Az utóbbi évek legsúlyosabb debreceni tömegszerencsétlenségének körülményeit göngyölítette fel a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A tavaly júniusban bekövetkezett balesetet a főutcán egymásba ütköző villamos és autóbusz okozta. A napokban véget ért nyomozás eredményeként kiderült, a villamosvezető piros lámpán hajtott át, ez okozhatta a balesetet.

Az ügyészségnél az eset

A sokak számára emlékezetes szerencsétlenség 2018. június 6-án, a délutáni órákban történt, amikor a Piac utcán a Kálvin tér felől a Miklós utca irányába közlekedő villamos vezetője a Piac és Széchenyi utca kereszteződésében összeütközött a Széchenyi utcán – a Tisza István körút felől a Kossuth utca irányába – közlekedő autóbusszal. A baleset következtében a hivatalos adatok szerint az autóbuszon utazók közül egy nő maradandó, egy férfi és egy nő súlyos, míg további hat utas könnyű sérülést szenvedett. A villamost vezető férfi és egy utasa súlyosan, míg további két személy könnyebben sérült meg. A közlekedésrendészeti osztály munkatársai a villamos vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának megalapozott gyanúja miatt igazságügyi szakértők bevonásával folytatott büntetőeljárást – tájékoztatta a Naplót a rendőrség sajtóosztálya.

A szóbeszéd nyomában

Az elmúlt évben a közösségi média felületein több alkalommal is olvasható volt, hogy a balesetet követő éjszakán az érintett jelzőlámpákat átprogramozták. A Napló a megyei rendőr-főkapitányságot az elhíresült feltételezésről is kérdezte, a rendőrség azonban erről nem nyilatkozott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában