kék hírek

2019.06.18. 11:59

Beismerő vallomást tett a szerepi alkoholmérgezés vádlottja

A Debreceni Járásbíróság 2019. június 18-án nyilvános előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Fotó: Matey István

A vád szerint a debreceni férfi egy Debrecenhez közeli tanyát bérelt, az ott előállított metil-alkoholt tartalmazó szeszes italától ketten életüket vesztették többen pedig mérgezést szenvedtek.

 

Az előkészítő ülésen az ügyész részletesen ismertette a vádiratot, majd indítványt tett a büntetés kiszabása vonatkozásában. A bíró ezt követően tájékoztatta a vádlottat jogairól és kötelezettségeiről, különös tekintettel az előkészítő ülés szabályaira – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

A vádlott a bűnösségét a vádirati tényállással egyezően beismerte és lemondott a tárgyalás jogáról. A bíróság a férfi nyilatkozatát végzésével elfogadta, további bizonyítást a tényállásra nézve már nem vett fel, kizárólag a büntetés kiszabási körülményeket vizsgálta.

Utolsó szó jogán a férfi elmondta, hogy tettét megbánta.

A Debreceni Járásbíróság az ügyben 2019. július 2-án 10 órakor hirdet határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában