Előrejelzés

2024.04.23. 07:27

Többnyire felhős, kora tavaszias időre számíthatunk ma Hajdú-Biharban

Haon.hu

A nap túlnyomó részében borult lesz az ég

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Erősen felhős, estétől már borult lesz az ég. Az esti óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé ered el az eső. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megerősödik. 15 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

Debrecenben a napi hőmérséklet 7 és 17 fok között alakul. A borult égbolt ellenére csapadéktól napközben nem kell tartanunk, de az éjszaka folyamán több helyen is eleredhet az eső a köpönyeg debreceni előrejelzése szerint.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!