Időjárás

2024.02.22. 07:32

Folytatódik a korai tavasz Hajdú-Biharban

Haon.hu

A reggeli csípős, hűvös idő után napközben 12-13 Celsius-fokra lehet számítani

Forrás: Napló-archív

A hűvös, borongós reggelt követően kellemes, napos idő vár Debrecenre és Hajdú-Biharra egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint délutánra felszakadozhat a felhőzet, a nap is kisüthet pár órára. A hőmérséklet 3 és 12 fok között alakulhat, csapadék csak a késő esti, éjszakai órákban várható. A szél mérsékelt lesz. 

Az országos előrejelzés erősen felhős időre számíthatunk. Estefelé az északi, északkeleti tájakon kisebb eső előfordul. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. 10-15 fok várható.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!