Időjárás

2023.04.06. 07:32

Hólapátokat elő: havazásra kell számítani egész Hajdú-Biharban

Úgy tűnik, ismét elő kell venni a hólapátot, télies idővel kezdődik ugyanis a húsvéti hétvége.

Kifehéredhet a főtér is Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Újra borús, hideg idővel kezdődik a nap Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt, napsütésre nem sok esély van. A reggeli, kora délelőtti órákban több helyen számíthatunk hóra, az előrejelzések alapján akár 5 cm is hullhat vármegyénkben. A hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul majd, így délután havas eső, eső is eshet, a szél pedig megélénkülhet, így akár hófúvás is kialakulhat. 

A Köpönyeg országos előrejelzése szerint eleinte változóan felhős időnk lesz, nyugat felé haladva több napsütéssel. Később északkelet, kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északkeleten havazás, havas eső, eső egyaránt kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet - ÉK-en lesz a téliesen hideg idő.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!