videóval

2021.04.08. 17:05

Folytatódik a szeszélyes április, ezúttal jégeső esett Debrecenben

Kíváncsian várjuk, péntekre mit tartogat az időjárás. A meteorológusok szerint egyébként semmi különöset.

Fotó: Nagy Emese

A keddi hóesés után szerdán viszonylag nyugodt volt az ég Debrecen fölött, csütörtökön azonban futózáport és jégesőt is hoztak a megyeszékhelybe érkező fellegek. Kollégánk Nyulas városrészen rögzítette 17 óra körül az alábbi felvételt, melyen jól látszik, hogy ott borsószemnél valamivel kisebb darabok hullottak alá, viszont igen intenzíven.

A leesett mennyiség jobban is kivehető a lenti fotón.

Fotó: Nagy Emese

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

csütörtök estig több helyen alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar, majd jelentősen csökken a felhőzet, és éjszaka már többnyire derült lesz fölöttünk az ég.

Hajnalra főleg az északkeleti országrészben párássá válik a levegő, köd is képződhet. Pénteken általában napos, csapadékmentes idő várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, záporok, illetve zivatarok környezetében néhol viharossá is fokozódhat, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Holnap délnyugatira fordul a szél és ismét többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között alakul, de a fagyzugokban néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 18 fok között alakul, a nyugati megyékben lesz a melegebb idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!