téli hangulat

2021.01.09. 09:22

Hó még nem esett, de azért szombat reggelre fehérbe öltözött Debrecen

Eddig kellett várni az év első igazi téli reggelére.

Fotó: Matey István

Ha a havazás nem is, a téli hangulat azért megérkezett szombaton a cívisvárosba, reggelre ugyanis ködlepelbe burkolózott zúzmarás tájra ébredhettek Debrecen lakói.

A látványos kristályréteg, mint az munkatársaink fotóin is megfigyelhető, az egész várost fehérbe öltöztette.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat estig tartó előrejelzése szerint az éjszaka képződött (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósan megmaradhat, az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap. Délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Mesterházy András meteorológus pénteken egyébként arról tájékoztatta lapunkat, hogy Hajdú-Bihar megyében nem kell érdemi csapadékra számítani, mivel csupán vasárnap – kis eséllyel – fordulhat elő hószállingózás, vagy gyenge havazás. Hétfőn már nem lesz jellemző a csapadék a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!