Gyógyszeripar

2024.02.23. 20:26

A debreceni gyár is érintett a Teva komoly lépésében – Papp László közösségi oldalán reagált

Haon.hu

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Papp László, Debrecen polgármestere péntek este Facebook-oldalán tudatta, a Teva Gyógyszergyár Zrt. az erőforrásainak újraelosztásáról szóló stratégiája alapján globálisan értékesíteni kívánja az eddig érdekeltségeihez tartozó alapanyaggyártást. A vállalat ezen lépése érinti a debreceni székhelyű leányvállalatot is.

Mint írja, a vállalat vezetésével történő egyeztetést követően kijelenthető, hogy a vállalat célja nem az alapanyaggyártás megszüntetése, hanem épp ellenkezőleg, az ágazat további fejlődése és a munkahelyek megőrzése. A szakmai befektető részére történő értékesítés ennek érdekében történik. Ehhez a város részéről minden támogatást biztosítanak.

– Debrecen gazdaságának továbbra is az egyik legfontosabb ágazata a gyógyszeripar. A város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az ágazat tovább fejlődjön, az itt dolgozók biztonságban érezzék magukat – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában