Beuházás

2024.02.23. 09:51

Újabb naperőmű épül Kaba mellé, a mesterséges intelligencia is segíti a munkát

A MET Csoport közleménye szerint már meg is kezdődött a „Kaba 2” naperőmű építése, amely a társaság hetedik hazai fotovoltaikus projektje. A kereskedelmi működést 2024 második felében kezdi meg.

Haon.hu

Folyamatban a munka

Forrás: MET Csoport

Mint azt a közleményükben írták, a 23 MWp teljesítményű naperőmű közel 32 hektáros területen üzemel majd, több mint 33 ezer napelemmel. A Budapesttől 200 kilométerre található napelempark a MET Csoport saját zöldmezős projektfejlesztése, amelyet azután indítottak, hogy a Kabai Solar Park (KSP) 2021-ben megkezdte működését.

Közölték, a beruházás érdekessége, hogy a „Kaba 2” naperőmű építése során a projektmenedzsment csapat munkáját AI (mesterséges intelligencia) technológia is segíti. A szoftver elemzi a drónok által rögzített képi adatokat az építkezés különböző fázisaiban, ügyelve arra, hogy a munkálatok megfeleljenek az építési és ütemterveknek. A mesterséges intelligencia emellett segít elkerülni az esetleges hibákat is, növelve ezáltal a működés hatékonyságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában