Tanműhely

2023.12.14. 13:12

Évfordulót ünnepelt a debreceni Schaeffler Akadémia - fotókkal

A csapágygyártással foglalkozó debreceni Schaeffler immáron tizenöt éve neveli ki szakmai utánpótlását az akadémián.

Gubányi Patrik

Forrás: Kiss Annamarie

Ünnepi évfordulót tartottak december 14-én, csütörtökön a Schaeffler Debrecen Kft. telephelyén, melynek apropója az volt, hogy immáron 15 éve neveli ki magának a cég a szakmai utánpótlást az általuk létrehozott akadémián. Az akadémia együttműködésben dolgozik a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Szakképzési Centrummal, ennek köszönhetően növekszik a szakmák iránt érdeklődő fiatalok száma.

A jeles eseményen Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője beszédében elmondta, hogy  a tanműhelyüket 2008-ban indították, amikor is úgy gondolták, szükségük van arra, hogy behozzák a cég életébe a képzést, melyben szerencsére partnerek voltak az iskolák és a város vezetése egyaránt. 

Az elsődleges célunk mindig az volt, hogy biztosítsunk egy innovatív környezetet, ami a mi technológiánkhoz és gyártásunkhoz igazodik, valamint megfelelő szakmai képesítést és kompetenciát adjunk a jövő generációjának

– hangsúlyozta. Rámutatott, az elmúlt másfél évtizedben mintegy ötszáz diák vett részt a képzésükben, tíz különböző szakmában, hat szakképző intézményből.

20231214-Schaeffler-akademia-Debrecen-KA_6
Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője
Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Péter László hozzátette, örül annak, hogy a várossal közös az érdekünk, közös célokért dolgoznak, és bízik abban, hogy a következő időszakban még tovább tudunk fejlődni.

Nem csak életben tartotta a cég a szakmát

A Schaeffler olyan úttörő munkát végez Debrecenben, amely minden vállalat számára példaértékű, hiszen egy tradicionális iparágnak, a csapágygyártásnak a csúcsrajáratását sikerült elérniük. Boldogsággal tölt el, hogy a cég nemcsak tovább vitte és életben tartotta a szakmát, hanem a város meghatározó területévé fejlesztette azt az elmúlt évek során. Ehhez kiváló vezetők, kifogástalan szakemberek és példamutató csapatszellem szükséges, mindezekből a Schaefflernél nincs hiány 

– ezt már Papp László, Debrecen polgármestere mondta.

20231214-Schaeffler-akademia-Debrecen-KA_18
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Kiss Annamarie

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte, hogy a szakképzés csak akkor tud fejlődni, ha egy városban olyan gazdaságélénkítő környezet adott, mint Debrecenben.

– Az akadémia tizenöt évvel ezelőtt ismerte fel, hogy a technológia mellett a  humán erőforrásban van a jövő. Így az intézmény jó lehetőséget adott arra, hogy tanulóink számára jövőképet alkossunk, és meg tudjuk nekik mutatni, a megszerzett tudást hol tudják majd hasznosítani. A pályaorientáció során a cég volt az, aki azt mondta nekünk, hogy menjünk együtt, szólítsuk meg a régiót, hozzuk be a tanulókat és mutassuk meg nekik az üzemi környezetet – húzta alá a kancellár.

20231214-Schaeffler-akademia-Debrecen-KA_28
Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja
Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője az esemény első részének zárásaként ajándékkal köszönte meg a város, a szakképzési centrum, valamint az oktatók, nevelők áldozatos munkáját, majd az ünnepség második felében iskolatáskával jutalmazta meg az akadémia diákjait. A rendezvény végén közös tortázásra hívták a megjelenteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában