Irodát nyitottak

2023.11.15. 11:26

Újabb világcég nyitja meg irodáját Debrecenben

A PwC a világ egyik vezető könyvvizsgálati, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalata.

Bekecs Sándor

Papp László, Debrecen polgármestere

Forrás: Czinege Melinda

A PwC a világ egyik vezető könyvvizsgálati, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalata, amely Debrecenben nyitja meg a következő magyarországi irodáját. A cég magyarországi vállalatának vezérigazgatója november 15-én, sajtónyilvános eseményen úgy fogalmazott: Debrecen a jövő városa, ahol a PwC-nek jelen kell lennie.

Tíz éve annak, amikor Lőcsei Tamás vezérigazgatóval megismerkedtem. Az első pillanattól kezdve azon járt az eszem, hogyan tudnánk idehozni a világon az egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező tanácsadó cégét, ugyanis annak hatalmas presztízse van, ahol a PwC jelen van

– fogalmazott köszöntőjében Papp László, Debrecen polgármestere. Kiemelte, a cél eléréséhez nem elég az, hogy egy város jó adottságokkal rendelkezik, hanem szükség van arra is, hogy az a város gazdaságilag sikeres legyen, kiemelkedő oktatási potenciállal rendelkezzen, amivel hozzájárulhat a PwC sikeréhez.

Forrás: Czinege Melinda

A közös munka már korábban elkezdődött

– A PwC vezetői nem ültek volna itt tíz évvel ezelőtt. Az, hogy a vállalatot most Debrecenben köszönthetjük, elismerése az elmúlt tíz évben végzett munkánknak. Debrecen elérte azt a nívót, hogy sikeres legyen a jövőben, s a következő években megötszörözze gazdasági erejét – hangsúlyozta Papp László. Hozzátette, a város eddig elért eredményei nem csak a városvezetés, a hivatali apparátus érdeme. Mint fogalmazott, ha tanácsra volt szükségük, volt kihez fordulniuk, hiszen a PwC-vel közösen dolgozták ki például a Déli Gazdasági Övezet kialakításának tervét, továbbá lakáspiaci- és sportügyekben, nemzetközi befektetések megszerzésén is együttműködtek.

– Most azon fogunk dolgozni, hogy a PwC Debrecenben is sikeres legyen. A feltételek adottak, vonzóak a gazdasági szereplők számára – mondta Papp László. 

Kiemelte, jó döntés volt korábban az oktatás megerősítése, fejlesztése. A város eltökélt szándéka, hogy Debrecen gazdaságfejlesztésének nyertesei a debreceniek legyenek. Bárkinek vonzó karrierlehetőségeket jelentő, versenyképes fizetést kínáló munkahelyek megteremtésén dolgoznak. 

– 2023-ra a városunk jelentős, erős gazdasági centrummá vált, ahol érdemes maradni, ahol érdemes befektetni – zárta beszédét Papp László.  

Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója
Forrás: Czinege Melinda

Elképesztő jövő előtt Debrecen

– Olyan cég magyarországi vállalatát vezetem, mely a világ 150 országában épít bizalmat, old meg fontos problémákat. Olyan kollégák dolgoznak nálunk, akik hisznek a párbeszéd erejében és abban, hogy a legjobb megoldásokat úgy találhatjuk meg, hogy ismerjük az ügyfeleinket – mondta Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója.

Debrecen a jövő városa, s nekünk jelen kell lennünk ebben a jövőben. Ez egyértelmű. Ha Magyarországot egy plugin hibrid járműhöz hasonlítanánk, akkor ebben a járműben Debrecen lenne az ország második motorja, elektromotorja. Lehet, hogy most csak 50 kilométeres a hatótávolsága, de a fejlődés ezt meg fogja ötszörözni. Elképesztő jövő előtt a város

– méltatott Lőcsei Tamás.

Kiemelte, Debrecen a régió kulturális, gazdasági központja, erős tudásbázissal a Debreceni Egyetem révén, mely mindenki számára egy jelentős erőforrás, amire a PwC is építhet. Mint fogalmazott, a város sikertörténeteit már szinte lehetetlen felsorolni, de sokatmondó, hogy nem egy elismert, nemzetközi gazdasági szaklap foglalkozott Debrecennel, mint befektetésre ajánlott várossal. – Nem kérdés, hogy a PwC-nek Debrecenben a helye – emelte ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában