Párthír

2023.11.24. 18:43

Alternatív közmeghallgatást szervez az LMP Debrecenben, a Fidesz szerint tönkre akarják tenni a gazdaságot

Haon.hu

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Rutz Tamás, az LMP helyi politikusa

Forrás: Czinege Melinda

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Rutz Tamás, az LMP helyi politikusa sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szervezet december 4-én alternatív közmeghallgatást szervez az új debreceni akkugyár, az Eve Energy engedélyezési eljárása ügyében. A társelnök úgy fogalmazott, Debrecenben is elindultak olyan munkálatok, amivel nem elégedettek, szerinte a kormány akkumulátorgyarmattá akarja változtatni az országot. – Nem lehet az emberek megfelelő tájékoztatása nélkül ilyen nagyberuházásokat elindítani, hiszen ezek sok évre kényszerpályára helyezik az országot – jelentette ki. 

Rutz Tamás hangsúlyozta, vissza kell adni a helyieknek azt, hogy szuverenitással bírjanak, hogy megmondhassák mi legyen a jó termőfölddel, az életet adó vízzel, és a belélegezhető levegővel. A helyi politikus kitért arra is, hogy a zöld gondolkodás egyfajta kultúraváltást is jelent, ahol nem a profitszerzésre használják ezeket a környezeti tényezőket.

Tönkre akarják tenni a debreceni gazdaságot? 

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Elöljáróban leszögezték, Debrecen fejlődésének és jövőjének kulcsa a BMW és a hozzá kapcsolódó legkorszerűbb zöld átállást szolgáló vállalkozások. Akik ezeket a beruházásokat támadják, azok a debreceniek jövőjét támadják!

Rámutattak, Schmuck Erzsébet, aki politikai turistaként Debrecenbe jár hergelni és az LMP képmutatását semmi más nem mutatja jobban, mint saját 2018-as idézete: „Az elektromos autózás megállíthatatlanul terjed, és a várakozások szerint tíz éven belül a globális autóértékesítés 20-25 százalékát adja majd. Ehhez képest mi mit teszünk? Bezárjuk magunkat a múlt struktúrájába.”

Mindenki döntse el, hogy lehet-e hinni olyan valakinek, aki politikai szélkakasként viselkedik – írják. 

A frakció szerint az LMP és a dollárbaloldal már odáig süllyedt, hogy nincs más céljuk mint, a debreceni BMW és minden egyéb beruházás megakadályozásával, a debreceni gazdaság, a munkahelyek ezreinek tönkretétele, ezáltal a város és a debreceni családok jövőjének veszélyeztetése.

Szerintük nyilvánvaló, hogy a baloldal felesküdött a BMW és a debreceni gazdaság tönkretételére. – Felszólítjuk őket, hogy valljanak színt: valóban abban érdekeltek, hogy a BMW és beszállítói más városban építsenek üzemet és a debreceniek ezrei váljanak munkanélkülivé?! – írják. A közleményt azzal zárták, hogy ők a Fidesz-KDNP képviselőiként a város építésében és a debreceniek jólétének megteremtésében hisznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában