Bokrétaünnep

2023.11.16. 14:15

Megmutatták, milyen magas lesz Debrecen ötmilliárdos szállodája – fotókkal

Papp László: Nincs olyan része Debrecennek, ahol ne lenne folyamatban valamilyen nagyobb volumenű építési beruházás.

Szakál Adrienn

Így néz ki jelenleg az épület

Forrás: Molnár Péter

A Xanga beruházásában épülő Ibis Styles Debrecen Airport Hotel bokrétaavató ünnepségét rendezték meg november 16-án, csütörtökön a Debrecenben, Repülőtéri úton. Az immár szerkezetkész hotel belső terében először Herdon István, a társaság vezérigazgatója mondott köszöntő beszédet. Felidézte, hogy 2010-ben kezdték el azt a fejlesztéssorozatot, melynek eredményeként az érintett területen az elmúlt 13 évben 13 projekt valósult meg, majd hozzáfűzte, hogy sok projekt még előkészítés alatt áll. 

Minden vízió és álom annyit ér, amennyi megvalósul belőle. Azt gondolom, hogy a repülőtér üzleti környezetének nagyon fontos eleme ez a szállodaprojekt 

– fogalmazott. Hozzátette, külön siker, hogy a világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalatával, az Accor csoporttal sikerült megállapodniuk, és Ibis Styles szállodát nyithatnak, ami az egyik legkedveltebb brand a csoporton belül, ráadásul az Accor a projektet a müncheni Exo Real iparfejlesztési szakkiállításon jelentette be.

Herdon István, a XANGA vezérigazgatója
Forrás: Molnár Péter

Emelkedő mutatókkal

Papp László polgármester először úgy fogalmazott: a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és környezete jól szimbolizálja azt a fejlődési folyamatot, ami Debrecent is jellemzi az utóbbi években. – Amikor 2015-ben elindítottuk a gazdaságfejlesztési folyamatot, erős vízióink voltak a várossal kapcsolatban, és az akkor általunk megtervezett jövőből mára nagyon sok mindent valósággá konvertáltunk – mutatott rá. 

20231116_Ibis Styles bokrétaavató_MP_HBN-9
Papp László polgármester 
Forrás: Molnár Péter

Felidézte, hogy a repülőtér bő tíz évvel ezelőtt még kihasználatlan forrása volt Debrecennek, majd 2012-ben elindult a menetrend szerinti légi közlekedés, 2019-ig, a Covid előtti utolsó évig emelkedtek a mutatók, majd egy törést követően újra emelkedést mutatnak a számok. A Debreceni Repülőtér rendkívül életképes és jelentős objektum, idei forgalma már augusztusban átlépte azt, amit a teljes előző év jelentett.

Megjegyezte, hogy az egyiptomi és a római járatok tovább növelik azt a portfóliót, ami debreceni repülőteret még kedveltebbé teszi. 

Szükség van az új szállodákra

Elmondta, hogy a szállodaépítéssel hiánypótló szolgáltatásról van szó, javítja a repülőtér minőségi paramétereit, tekintettel arra, hogy a közvetlen közelében egy Ibis Styles Hotel jöhet létre. Felidézte, hogy Debrecen kivételt képez az országos szintű gazdasági recesszió kapcsán: a városban közel 10 százalékkal növekedett a szállodaipart érintő vendégek száma, és 6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. Papp László megjegyezte, hogy ebben nagy szerepet játszik az a gazdasági aktivitás, ami Debrecent jellemzi.

Nincs olyan része Debrecennek, ahol ne lenne folyamatban valamilyen nagyobb volumenű építési beruházás akár a közlekedésben, a gazdaságban, az ingatlanpiacon. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy újabb és újabb szállodákra van és lesz szükség

– mutatott rá.

Frank Reul, az Accor csoport kelet-európai fejlesztési alelnöke
Forrás: Molnár Péter

Frank Reul, az Accor csoport kelet-európai fejlesztési alelnöke először a debreceni fejlesztéseket méltatta, majd úgy fogalmazott: a társaság büszke arra, hogy csatlakozhat ehhez a fejlődéshez. – Az Accor 2 ezer ingatlannal rendelkezik világszerte, és idén már Varsóban és Bukarestben nyitottak Ibis repülőtéri szállodákat. Budapesten, Tokajban, Szegeden, Székesfehérváron és a Balaton környékén szintén jelentős beruházásokat tudhatnak magukénak.

Az ötmilliárd forintból épülő új szálloda négy emeleten, 73 kényelmes szobával, 20 apartmannal és az Ibis Style egyedi stílusával várja majd a vendégeket 2025 elejétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában