Helyi gazdaság

2023.10.17. 14:45

Fenntartható Debrecen díjjal ismertek el egy e-kereskedelmi céget

Az önkormányzat több pályázót is elismert, kedden a Shoprenter Kft. részére adta át a díjat Balázs Ákos alpolgármester.

Haon.hu

Balázs Ákos alpolgármester és Rab Máté, a Shoprenter ügyvezetője a Fenntartható Debrecen díj keddi átadásán

Forrás: debreceni önkormányzat

Debrecen önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A Fenntartható Debrecen díjjal 2019 óta a város azokat a gazdálkodó szervezeteket, intézményeket, munkaközösségeket jutalmazza, amelyek tevékenysége követendő példaként szolgál egy fenntartható város megteremtéséhez vezető úton – emlékeztet a polgármesteri hivatal közleménye.

2022-ben a Zöld Munkacsoport javaslatai alapján az elismerés új koncepciója is megszületett. Az új pályázat célja Debrecen város épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása érdekében magas színvonalú, kiemelkedő értékű munkát végző, a környezettudatos működést és a fenntarthatóságot szem előtt tartó gazdálkodó szervezetek és közösségek elismerése.

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság döntése alapján a Fenntartható Debrecen díjban a Shoprenter Kft. részesül 2023-ban.

A közösség ereje

Balázs Ákos alpolgármester az átadón elmondta, hogy a világgazdaságban újraosztják a lapokat, és csak azok a városok lesznek sikeresek, akik fenntartható módon fejlődnek. Debrecen ereje abban mutatkozik meg, hogy a cégek a lehetőségeikhez mérten kiemelt módon vesznek részt a város közösségépítésében. A Shoprenter Kft. tevékenysége kiváló példája ennek a közösségépítésnek, hiszen a cég munkavállalói fiatalok, akik felelősen gondolkodnak a jövőről.

Az alpolgármester kiemelte, a Fenntartható Debrecen díjjal egy kiváló közösség tagja lett a Shoprenter Kft. Ezt a díjat sok vállalkozás és cég pályázta már meg. Ennek fontossága pedig abban mutatkozik meg, hogy minél többen vagyunk, annál inkább tudunk fenntarthatóságról beszélni. Ez a díj azt hivatott elismerni, hogy Debrecenben van egy olyan összetartó közösség, akik számára fontos a fenntarthatóság.

Rab Máté, a Shoprenter ügyvezetője megköszönte a díjat a cég 80 munkavállalója nevében, és elmondta, hogy a vállalat társadalmi felelősségvállalási stratégiája számos fenntarthatósági törekvéssel kapcsolatos pontot fogalmaz meg, amihez tartják is magukat.

A cég küldetése a közlemény szerint segíteni a hazai vállalkozó szellemű embereknek webáruház-tulajdonossá válni, majd eljutni a piacvezető pozícióig. Olyan e-kereskedelmi ökoszisztémát nyújtanak, amely itthon egyedülálló támogatást biztosít a kereskedőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában