„A 21. század fehérjeforrása”

2023.07.29. 09:12

„Nyúl-j bele” névvel indul nyúlhúsevési kampány Debrecenben is

A cél, hogy a családok legalább heti egyszer egyenek nyulat.

Haon.hu

A nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére szervezett kampányprogramot az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács Szakmaközi Szervezet a 2022-es debreceni Farmer Expón

Forrás: Napló-archív

Folytatódik a nyúlhús fogyasztását ösztönző kampány, Budapest után a következő állomása Debrecen és Kaposvár lesz - mondta a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke pénteken Budapesten, a soroksári Auchan áruházban tartott sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint Juráskó Róbert felidézte, hogy a nyúlhús fogyasztását ösztönző kampányt 2017-ben kezdték, hogy megismertessék a fogyasztókkal a nyúlhúst, olyan közelségbe hozva, hogy az emberek meg tudják vásárolni.

Kiemelte, hat év alatt jelentős eredményt értek el: a Magyarországon előállított nyúlhúsnak már 5-8 százalékát belföldi áruházak értékesítik, 2017-ben ez még 1-2 százalékot tett ki. Az ágazat éves szinten mintegy 4 millió nyulat vág le - tette hozzá a terméktanács elnöke.

A nyúlhúst a 21. század fehérjeforrásának nevezte, amelynek alacsony a zsír- és koleszterintartalma. Ezért az idei „Nyúl-j bele” elnevezésű kampányban arra biztatott, hogy legalább hetente egyszer kerüljön a családok asztalára tápláló és ízletes nyúlhús.

Juráskó Róbert az MTI-nek elmondta, a következő néhány évben szeretnék elérni, hogy a termelésük körülbelül 15-20 százaléka a belföldi piacon maradjon.

Hozzátette: a terméktanács másik fontos célja, hogy a nyúlhúsnak is legyen kedvezményes, 5 százalékos az áfája.

Varga László, az Auchan Magyarország Kft. tradicionális friss áruválaszték és beszerzési igazgatója hangoztatta: ha a fogyasztó tudatos és kifejezetten a hazai és egészséges termékekre koncentrál, akkor a nyúl nagyon jó választás.

A rendezvénysorozat a Tetrabbit Kft. magyarországi nyúlhúsfeldolgozó cég támogatásával és az Agrárminisztérium, az AMC, a terméktanács, illetve az Auchan Magyarország közreműködésével valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában