Közbeszerzés

2023.07.26. 10:42

Nagy munkába kezdenek Hajdúböszörményben

Számos különböző fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben.

Haon.hu

Útburkolat javítása is szerepel a tervekben

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Egy nagyszabású projekt keretében városi területek rehabilitációját szeretné elvégezni a hajdúböszörményi önkormányzat; a tíz elem számos különböző beruházást foglal magában – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Négy részajánlat önkormányzati szociális bérlakások felújítására vonatkozik: a Bólyai utca 3. szám alatt 4 lakásos, a Bólyai utca 5. és 25. szám alatt 6-6 lakásos, a  sorház felújítása a feladat, valamint a Martinovics Ignác utca 37. szám alatti, 117 négyzetméteres meglévő lakóépületet is modernizálni kell. Szükséges egy salakborítású labdarúgópálya kialakítása is; burkolat építése vörössalak rétegekkel, betongerendába rakott gumiszegéllyel lehatárolva, 648 négyzetméteres felületen.

Emellett kondiparkot is létrehoznak homokágyazattal, betongerendába rakott gumiszegéllyel lehatárolva, öt kültéri kondi eszköz kihelyezésével.
Felújítják az Esze Tamás utca útburkolatát; mint írják, a régi helyett új teljes szerkezetű aszfalt út a Balassi utcai saroktól indul végig a Bíró Lajos utcáig 400 méter hosszan, 4 méter szélességben. Megújul a Fazekas Mihály utca: a Külső-Szoboszlói utca csatlakozástól új két sávos, 6 méter széles aszfaltburkolatú út épül a Semmelweis utcáig, 280 méter hosszan.

Továbbá, felújítják az Esze Tamás utca 2. szám alatti tanoda épületét is: a feladat az átalakítása, energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése. Végezetül, térfigyelő kamerarendszert telepítenek a Déli-Lucernás városrész területére, valamint kialakítanak egy Wifi hotspotot a szükséges optikaikábel fektetéssel.

Az ajánlatokat augusztus 1-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában