Beruházás

2023.04.05. 17:17

A Hungaroringre költözhet a Hajdúnánásra tervezett MotoGP?

Újabb elképzelések láttak napvilágot a verseny kapcsán.

Még semmi sem dőlt el

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

A Hungaroring felújítása kapcsán vizsgálják, biztonságosan át lehet-e alakítani a pályát ahhoz, hogy ott a jövőben MotoGP futamokat rendezzenek; ezzel a lépéssel átkerülhetnek oda a Hajdúnánásra tervezett versenyek – derül ki a motorsport.com cikkéből. A lap emlékeztet: a magyar kormány és a Dorna Sports szerződése szerint már 2023-ban MotoGP nagydíjat kellett volna szerveznie Magyarországnak. Ugyanakkor nincs még hivatalosan elérhető kormányzati döntés a hajdúnánási MotoGP pálya projektjéről.

Egy, a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a Nemzeti Sportügynökséget finanszírozó magyar állam a Hungaroring felújítását és a Forma-1 Magyarországon tartását tűzte ki a legfontosabb céljának, ez pedig csak úgy lehetséges, ha elkezdik a Hungaroring évtizedek óta esedékes felújítását. Vizsgálják, biztonságosan át lehet-e alakítani a pályát ahhoz, hogy az Silverstone-hoz és a Red Bull Ringhez hasonlóan a négy és a kétkerekű királykategóriát is fogadja.

„Kormányzati felhatalmazásunk van arra vonatkozóan, hogy, ha a Hungaroringen egy ilyen léptékű fejlesztés megvalósul, akkor megvizsgáljuk, hogy a Hungaroring alkalmas lehet-e arra, hogy a jövőben MotoGP futamokat rendezzünk” – nyilatkozta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Szavai szerint a tervezett hajdúnánási pálya sorsa csak azután dől el, hogy végeztek a Hungaroring felújítási terveinek véglegesítésével és a MotoGP szempontjából szükséges változtatások elemzésével. Erre leghamarabb 2023 végén kerülhet sor – írja a motorsport.com.

Tiba István országgyűlési képviselő a Haon érdeklődésére megerősítette: még nincs döntés a hajdúnánási MotoGP pályaberuházás ügyében, de vannak olyan lehetőségek is, mint ami a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatón elhangzott.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában