Közbeszerzés

2023.03.02. 15:55

Készülhet a következő terv az M35-ös és a 35-ös főút összekötésére

Két út is épülhet a jövőben

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Két budapesti cég összesen 13 millió 100 ezer forintért készíthet környezeti hatástanulmányt Debrecennek; a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzat által indított eljárás eredménye a március 2-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

„A 2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése Hajdú-Bihar megyében” elnevezésű projekt keretében környezeti hatástanulmányt kell készíteni a „M35-ös autópálya és a 35. számú főút közötti útkapcsolatát biztosító út” nyomvonalára vonatkozóan. 

A nyomvonal Debrecen-Józsa északi részén halad, egy bekötőúttól a Március 15 utcáig, mely nyomvonalat Debrecen Új Helyi Építési Szabályzata 14 méter szélességben távlati fejlesztésként már jelöli.

 A hatástanulmány elkészítéséhez rendelkezésre áll a nyomvonal vizsgálati dokumentációja. Erre a munkára február 14-én szerződést kötöttek a budapesti székhelyű ÖKO Környezeti, Gazdasági, Technológiai, Kereskedelmi, Szolgáltató és Fejlesztési Zrt.-vel, nettó 4 millió 600 ezer forint értékben.

A másik projekt a nyugati körgyűrűhöz kapcsolódóan a 354. számú főút – Debrecen Domokos Márton út – Kishatár utca – új szakasz – Határ út – Sárga dűlő – Repülőtér Déli nyomvonalra vonatkozik,

ezt az Új Helyi Építési Szabályzat 20-32 méter szélességben távlati fejlesztésként már szintén jelöli. A budapesti Züblin Építőipari Beruházási és Szolgáltató Kft.-vel február 22-én kötöttek szerződést 8,5 millió forint összeggel.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában