Elkészült beruházás

2023.02.07. 13:43

Így lendítenék fel a vállalkozói kedvet Berettyóújfaluban

Elkészült a térség első inkubátorháza.

Kilenc irodát és egy nagy tárgyalót alakítottak ki

Mintegy 212 millió forintot nyert inkubátorház kialakítására és a kapcsolódó szolgáltatás elindítására Berettyóújfalu. A város önkormányzatának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a projekt összköltsége kicsivel több mint 250 millió forint volt, melyből egy új, korszerű inkubátorházat alakítottak, valamint beszerezték a működéséhez szükséges eszközöket. A projekt célja az iparfejlesztéshez kapcsolódó mikro-, kis-, vagy középvállalkozások támogatása, amelyek bejegyzésüktől számított maximum három évig folytatják tevékenységüket az ingatlanban.

A Nyíri István Vállalkozók Háza névre keresztelt létesítmény hivatalos oldaláról kiderül: az inkubátorház egy olyan létesítmény, amely közös szolgáltatásokat és üzleti-szakmai segítséget nyújt az induló vállalkozások részére. Ezáltal hozzájárul új munkahelyek teremtéséhez és a vállalkozások fejlesztéséhez. Hajdú-Bihar vármegyében jelenleg kevés számú inkubátorház működik, jellemzően ezek többsége inkább a vármegyeszékhelyen, gazdaságilag versenyképesebb területeken található. A tőkehiánnyal küzdő vállalkozásokkal bíró bihari régióban – a berettyóújfaluin kívül – jelenleg nem található ilyen szolgáltatás. A 365 négyzetméter alapterületű épületben helyet kapott 9 darab iroda, egy 53 négyzetméter alapterületű tárgyaló, valamint szociális blokkok, teakonyhák, recepció-porta és az ingatlan mellett 9 darab parkoló. 

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában