Közbeszerzés

2023.02.16. 15:54

Hárommilliárd forintért kötik össze Józsát a Déli Ipari Parkkal

A tervezést és kivitelezést két cég együtt végzi.

Jelentős energiamennyiséget szállítanak majd a vezetékek

Forrás: MW-Archív

Közel 3 milliárd forintért végezheti az MVM és egy törökbálinti cég konzorciuma a debreceni Déli Ipari Park és Józsa összekötését – derül ki a február 16-ai Közbeszerzési Értesítőből.

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. beruházásában a Déli Ipari Park második alállomását kell összekötni a Józsa 400/132 kV-os alállomással mintegy 24 kilométer hosszúságú, kétrendszerű, 132 kV-os szabadvezetékkel és 2 darab, mintegy 1 kilométer hosszú 132 kV-os földkábellel; a feladat a tervezés és a kivitelezés is, valamint az optikai összeköttetés (OPGW) tervezése-kivitelezése az új kétrendszerű távvezetékeken és a kábelhálózat mellett. A kivitelezés teljes nyomvonala 25 kilométer, ebből kétrendszerű szabadvezeték 24 kilométer. Ugyanennyi szakaszon kell OPGW-t felszerelni, a földkábel 2x1 kilométer, és 1 kilométernyi  nyomvonalhosszon szükséges optikai földkábelt fektetni. A betonszükséglet az alapozáshoz 4 ezer 276 köbméter, a 95 darab oszlop tömege pedig 579 tonna.

A felhívással induló tárgyalásos eljárásban 4 ajánlat volt, a nyertes MVM XPert Zrt.-vel és a törökbálinti Energy Network Solutions Villamos Hálózati Létesítményeket Tervező és Kivitelező Kft.-vel 2 milliárd 967 millió 427 ezer forintos teljesítési összegről kötöttek szerződést február 2-án.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában