Közbeszerzés

2023.02.10. 09:59

A jubileumra felújítanák a pallagi Balásházy-iskolát

Modernizálnák az elöregedett épületet, keresik a kivitelezőt.

Az intézmény kollégiumát néhány éve újították fel

Forrás: Napló-Archív

A Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma infrastrukturális fejlesztésének kivitelezésére indított közbeszerzési eljárást a Debreceni Egyetem. A Közbeszerzési Értesítő február 8-ai számában megjelentek szerint a Balásházy-iskola központi oktatási épülete energetikai rendszereinek felújítása a cél, mivel az ott található rendszerek elöregedtek, nem illeszkednek a mai kor elvárásihoz, így jelentős felújításra szorulnak, emellett az épület 2025-ben ünnepli 125. évfordulóját.

A tervezett beruházás során megvalósul a gépészeti (fűtés, légtechnika, vízellátás-csatornázás), erős- és gyengeáramú (beléptető/jelenlétnyilvántartó, kamera-, hálózat, riasztó) rendszerek teljes felújítása, a belső átalakítás során új vizesblokkokat alakítanak ki, padló- és falburkolatokat cserélnek, tűzjelző hálózatot építenek ki. Az épületet ellátó rendszerek korszerűsítésével megvalósulhat nemcsak a hatékony energiafelhasználás, hanem a biztonságos és gazdaságos üzemeltetés, emellett a belső terek felújításával az itt dolgozók és tanulók számára egy szép, új környezet alakítható ki, továbbá megvalósul az épület akadálymentesítése. A munkára 6 hónap áll majd a nyertes rendelkezésére. Az ajánlatokat március 6-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában