Beruházás

2023.02.14. 13:46

Zöld lámpa a Déli Ipari Park új elektromos alállomásának

Nem aprózzák el a fejlesztést Debrecenben.

A Déli Ipari Parkba települő vállalkozásoknak jelentős energiaigénye van, ennek kiszolgálásához járul hozzá az új fejlesztés

Forrás: MW-Archív

Hat és fél milliárd forintért végezheti két cég konzorciuma a debreceni Déli Ipari Park második alállomásának tervezését és kivitelezését az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. beruházásában – derül ki a Közbeszerzési Értesítő (KÉ) február 14-ei számából. A munkát felhívással induló tárgyalásos eljárásban nyerte el a budaörsi Forest-Vill Villamosipari és Energetikai Létesítményeket Tervező és Kivitelező Kft., valamint a törökbálinti MaxiContech Vállalkozási és Kereskedelmi Kft, ahol a budapesti Vasútvillamosító Kft. 6,899 milliárd, a pécsi Sharan Erősáramú Villamosipari Kft 7,378 milliárd, és a budapesti MVM XPert Zrt. 7,579 milliárd forintos ajánlatát utasították maguk mögé.

Mint a KÉ írja, a debreceni Déli Ipari Parkban 740 Megawatt nagyságú teljesítményigény jelentkezett, aminek kiszolgálásához hálózatfejlesztés indokolt, annak része egy új beruházásban, több ütemben megépítendő „Debrecen Déli Ipari Park 2.” elnevezésű, 132/22 kV-os alállomás.

A nyertessel január 31-én kötöttek szerződést.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában