Városi közgyűlés

2022.11.17. 12:02

Milliárdos lehet a Debreceni Vagyonkezelő adózás előtti eredménye

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. árbevétele például 96 millió forinttal haladta meg a tervet a lakossági felhasználók nagyobb fogyasztása miatt.

A beszámoló szerint például a Debreceni Vízmű Zrt. 143,6 millió forint árbevétel-többletéből az ivóvíz szolgáltatás többlete 10,7 millió forint.

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Elfogadta a debreceni képviselő-testület a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának 2022. első féléves jelentését.

Aszerint a DV és leányvállalatai 2022. első félévre összesen (konszolidáció nélkül) mínusz 2 milliárd 134 millió forint adózás előtt eredményt (veszteséget) terveztek. 

A DV értékesítése 434,7 millió forinttal haladta meg a tervet, ami egy be nem tervezett ingatlanügyletnek köszönhető. Ráfordításaiban is megtakarítás realizálódik. Az adózás előtti eredménye 1 milliárd 623 millió forint, amely 154 millió forinttal több, mint a tervezett.

A DV lejárt kintlévőségei csökkentek a várakozáshoz képest 95,2 millió forinttal.  A DV értékesítés nettó árbevétele 918,7 millió forinttal haladja meg a tervet, többek közt a Déli Iparterületen két telek, valamint a KKV park I. üteme telek értékesítésének köszönhetően.

Az Aquaticum Debrecen Kft. árbevétel többlete 312 millió forint, minden divíziója a tervnél több bevételt hozott, a Debreceni Vízmű Zrt. 143,6 millió forint árbevétel többletéből az ivóvíz-szolgáltatás többlete 10,7 millió forint. A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. árbevétele 96 millió forinttal haladta meg a tervet a lakossági felhasználók nagyobb fogyasztása miatt.

Az anyagjellegű ráfordítások megtakarítása 14,4 millió forint. Többek közt az üzemanyag árváltozása miatti költségtöbblet 178,8 millió forint (ebből DKV: 171,5 millió forint). A karbantartási költségek megtakarítása az első félévben 255 millió forint volt. A személyi jellegű ráfordítások megtakarítása 188 millió forint, az átlaglétszám 31 fővel maradt el a tervezettől.  

Az év egészére vonatkozó prognózis alapján a DV éves várható adózás előtti eredménye 3 milliárd 252 millió forint lehet, mely 734 millió forinttal haladja meg a tervet.

SZT

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában