Magasabb béreket akarnak

2022.10.11. 16:43

Több száz Teva-dolgozó tüntetett a Pallagi úton

Ha a demonstráció nem indítja be a tárgyalásokat, keményebb lépésekre is készen állnak a munkavállalók.

Forrás: Molnár Péter

Már kora délután gyülekeztek kedden a Teva Gyógyszergyár Pallagi úti üzeménél a dolgozók a Magyar Vegyipari, Energetikai és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) által szervezett tüntetésen. 

Három óra körül már csaknem háromszáz főre duzzadt a demonstrálók létszáma, és folyamatosan érkeztek. A VDSZ egész délutánra szervezte a tüntetést, így a délelőttös és a délutános műszakban lévők is részt tudtak venni. Az elégedetlenség ellenére ugyanis mindenki tisztességesen felvette a munkát kedden.

„A lojalitás nem egyenlő a butasággal”, „Csak a Teva nem ad?”, „Ne csak a vezetőség keressen jól”. Ilyen és hasonló feliratokat tartottak a magasba a cég alkalmazottai.

A Hajdú Online érdeklődésére az egyik dolgozó elmondta, nem zavargást akarnak kelteni, de hallatni szeretnék a hangjukat. 

Szabóné Lakatos Erzsébet, a Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezetének titkára
Forrás: Molnár Péter

– Még nyáron indítottunk el egy párbeszédet a munkáltatóval a bérkompenzációval kapcsolatban. Az elrugaszkodott infláció, főleg az élelmiszerárak elszabadulása miatt. Sikeres tárgyalást vártunk. Augusztus elején ugyan meghallgattak minket, azonban folyamatosan időt kértek. Előbb egy hetet, majd kettőt, és így folyamatosan késleltetve lett a megbeszélés – mondta portálunknak Szabóné Lakatos Erzsébet, a Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezetének titkára.

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energetikai és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke
Forrás: Molnár Péter

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energetikai és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke is jelen volt a demonstráción. Portálunknak elmondta, országosan egyre több munkáltatóval sikerül megállapodásra jutni a teherkompenzáció kapcsán.

Hajnal László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában