Nagy lehetőség

2022.10.20. 11:58

Sokat nyerhet Debrecen a vasúti logisztika fejlődésével

A vasúti árufuvarozás területén érdekelt hazai és külföldi szakemberek tanácskoztak Debrecenben, a Kölcsey Központban október 19-én és 20-án. A konferencián Barcsa Lajos alpolgármester bemutatta Debrecen lehetőségeit ezen a területen.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere

Forrás: Kiss Annamarie

A RailFreight on Tour Summit elnevezésű program célja, hogy nemzetközi szakemberek minél több országban építhessenek kapcsolatot a helyi logisztikai vállalatok képviselőivel, illetve megismerhessék a fejlődő vasúti árufuvarozási csomópontokat. Európa-szerte több mint húsz ország volt már érintett a rendezvénysorozatban. A magyarországi esemény első napján a szakemberek meglátogatták a fényeslitkei óriásterminált, amely Európa egyik legnagyobb vasúti áruszállítási csomópontjaként készült el, csütörtökön pedig Debrecenben szerezhettek információkat hazánk logisztikai lehetőségeiről.

Előadásában Barcsa Lajos bemutatta Debrecen gazdasági helyzetét, az ipari parkokat és beszélt az azokhoz kapcsolódó árufuvarozási kérdésekről is. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a város számára is nagy lehetőség a vasúti áruszállítás fejlődése.

„Tíz év alatt megtízszereződött az ipari területek nagysága Debrecenben, és 10 milliárd eurónyi zöldmezős beruházás érkezett a városba. Számunkra is előnyös, hogy az így megnövekedett jelentőségű árufuvarozás nemcsak a közutakon valósítható meg, hanem ezeket tehermentesítve vasúton keresztül is megoldható” – fogalmazott az alpolgármester.

A konferencián mintegy száz szakember vett részt.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában