Fotókkal

2022.10.27. 14:38

A HR-ben is egyre fontosabb a digitalizáció – erről is beszéltek csütörtökön az egyetemen

Aktuális témákkal foglalkoztak a szakemberek a Debrecenben megrendezett rendezvényen.

Forrás: Czinege Melinda

„Innovatív HR – Kihívások a XXI. században” címmel rendezte meg éves HR-szimpóziumát és szakmai fórumát a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Debreceni HR Klub. A negyedik alkalommal megrendezett fórum középpontjában idén a megtartás, a stratégia, a digitalizáció és a munkáltatói márka szerepelt. A plenáris előadásokat nagyvállalatok képviselői tartották, emellett két HR szakmai díjas hallgató is bemutatta díjnyertes szak-, illetve diplomadolgozatának eredményeit. A szimpózium célja a regionális munkaerőpiaci helyzetkép megismerésén túl az volt, hogy az előadások keretében az érdeklődők megismerkedhessenek különböző jó gyakorlatokkal, amelyek a szervezetek mindennapjaiban kihívást jelentő problémákat segítenek megoldani.

A szervezők a rendezvényen elhangzó előadások által szerettek volna lehetőséget biztosítani a tapasztalatcserére, a kutatási eredmények, szervezeti sajátosságok megismerésére, illetve együttműködésre a HR-menedzsment területén, vállalati, közszolgálati, tanácsadói vagy felsőoktatási területen dolgozó szakemberek számára.

– Egy felsőoktatási intézmény életében nagyon fontos a munkaerőpiaci szereplőkkel való kapcsolattartás. Lényeges, hogy az egyetemen dolgozó kollégák naprakész ismeretekkel rendelkezzenek, illetve hallgatóink közvetlenül a vállalati szféra képviselőitől is kapjanak ismereteket. A kar életében ez a terület mindig is kiemelt szerepet kapott. A Debreceni Egyetemen a vállalati együttműködéseknek különböző platformjai és színterei léteznek. Több esetben céges partnereink egy-egy tanóra erejéig bekapcsolódnak az oktatásba, vagy a záróbizottság tagjai között szerepelnek. A mai rendezvényhez hasonló workshopok, fórumok is ezeket a kapcsolatokat igyekeznek erősíteni – hangsúlyozta prof. dr. Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudomány Karának dékánja.

A rendezvényen adták át a HR Mester Nívó Díjakat. Az elismerés az emberierőforrás-gazdálkodás területén a kutatómunkában kimagasló teljesítményt elért mesterszakos hallgatók elismerésére szolgál. A díjat a Debreceni Egyetem GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége alapította. Az országosan meghirdetett pályázatra az elmúlt tanévben megvédett, HR témában készült diplomadolgozattal lehetett jelentkezni. Az első díjat Czeily Tibor, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója a „Játékosítás, mint alternatív technológia bevezetése a HR-ben” témájú munkájáért kapta. Dr. Hegedűs Henrik, a HSZOSZ főtitkára hozzátette, hogy a díj a szakmai szervezet etikai és erkölcsi értékét is növeli.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában