Fotókkal

2021.12.14. 13:20

Közös erővel a jövő mérnökeiért: együttműködik a Sensirion és a nemzetközi iskola

Együttműködési megállapodást írt alá a szenzorokat gyártó cég a Debreceni Nemzetközi Iskolával.

Forrás: Molnár Péter

A svájci Sensirion kedden délelőtt írt alá közös együttműködési szerződést a Debreceni Nemzetközi Iskolával (ISD). Az üzemlátogatással egybekötött sajtótájékoztatón Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a közös munka már júliusban megkezdődött.


– Egy négyhetes nyári tábor alkalmával igyekeztünk bevezetni a tanulókat a természettudományok világába. A most aláírt megállapodással szeretnénk elérni, hogy a gyerekek rendszeres üzemlátogatások során belepillanthassanak a gyártási folyamatokba, közös projekteket hozzunk létre, és közelről ismerhessék meg a műszaki- és a természettudományok gyakorlati alkalmazását – mondta Ábrahám László. Az igazgatótól megtudtuk, a Sensirion azért is vállal szerepet a jövő szakembereinek oktatásában, mert a magas követelményű gyártás és a kutatás-fejlesztés érdekében folyamatosan szükség van a színvonalas mérnöki munkára.


– A Sensirion az első magas technológiát képviselő cég, amivel iskolánk együttműködik. Az egyik közös kapcsolódási pontunk, hogy kiválóságra törekvő szakembereket szeretnénk nevelni. Közös célunk, hogy interaktív oktatási stratégiával, folyamatos szervezéssel biztosítsunk a diákok számára egy élményalapú, tapasztalatokra támaszkodó képzési rendszert – mondta Pakurár Ágnes, az ISD igazgatója. Hozzátette, az iskola nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a gyermekek érdeklődését felkeltve, az életre felkészítve egy magabiztos gyakorlati tudást szerezzenek.


– Fontosnak tartjuk, hogy az ISD a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelő oktatási intézménye legyen a városnak. Célunk, hogy a természettudományokon alapuló tantárgyak oktatását népszerűsítsük a város oktatási rendszerében, ehhez pedig a nemzetközi iskolában adottak azok az infrastrukturális feltételek. A gyárlátogatás alkalmával láthattuk, hogy a Sensirion debreceni üzemét a legmagasabb technológiai igényű munkakultúra jellemzi. Egy meghatározó gazdasági szereplővel való együttműködés olyan tartalmat és támogatást nyújt, ami növelheti az érdeklődést az ISD irányába, illetve biztosít egy meglévő kapcsolatrendszert, ami a tanulmányaik végeztével segítheti diákokat az elhelyezkedésben – mondta Papp László. A városvezető reményét fejezte ki, hogy mind az iskola, mind a Sensirion profitálni fog az együttműködésből.

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában