Oktatás

2021.11.19. 10:14

Új kisbuszon gyakorolhatnak az autószerelő diákok

Fotó: Czinege Melinda

Újabb együttműködési megállapodásokat kötött az Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC), melynek során a vállalat az oktatási intézmények gépészeti, valamint speciális gép- és járműgyártás ágazatainak nyújt szakmai támogatást.

Fotó: Czinege Melinda

– A gazdaság szempontjából létkérdés, hogy mindenkor jó minőségű szakemberek legyenek és ehhez olyan képzési formák, amelyeket az iparral szoros együttműködésben tudnak lebonyolítani az oktatási intézmények – emelte ki Kossa György vezérigazgató a pénteki sajtótájékoztatón, melynek során egy keretmegállapodást is aláírtak a felek. Hangsúlyozta, fontos a szellemi tőkére építeni, amihez elhivatott oktatók is kellenek, akik segítik a közös munkát.

Hozzátette, a két éve tartó együttműködésük eredményeként az idei tanév végére már több mint 400 olyan diák lesz, aki a duális képzésben, a vállalatnál szerzi meg a végzettségét.

Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója | Fotó: Czinege Melinda

Az új együttműködésben az ITK a Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont működéséhez nyújt segítséget a gépészeti ágazatban, valamint a speciális gép- és járműipari ágazatban. A vállalat vizsgahelyszínként szolgál majd, valamint a megfelelő feltételek biztosításával segíti a központ kialakítását. Mindezek mellett pedig a BSZC számára egy új típusú kishaszongépjárművet is átadnak, amelyet a diákok tudnak hasznosítani a szakmai órák alkalmával.

Papp Gábor, a BSZC kancellárja | Fotó: Czinege Melinda

– A gépjármű-mechatronikai technikus és gépjármű mechatronikus azok a szakmák, amelyekben az átadott jármű segíti majd a képzéseket. Püspökladányban már évek óta folyik autószerelő-képzés és ez a gépjármű ott fogja szolgálni a diákok munkáját – mondta Papp Gábor, a BSZC kancellárja. Hozzátette, Hajdúnánáson építenek új autószerelő tanműhelyt, amelyet reményeik szerint még idén át tudnak adni.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában