keresik a kivitelezőt

2021.10.06. 10:06

Wellnesshotel és rendezvénypark épülhet Nyíradonyban

Október közepére lehet már kivitelezője a turisztikai beruházásnak.

Fotó: Városháza

A Közbeszerzési Értesítő múlt csütörtöki számában jelent meg a nyíradonyi Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület ajánlatkérése. A komplex turisztikai fejlesztés egymásra épülő projektelemekkel valósulhat meg. A Látogatóközpont fejlesztése Nyíradonyban elnevezésű beruházásnak köszönhetően wellness-szálloda, ifjúsági szálló, rendezvénypark, fényerdő és gasztrofalu is épülhet.

A közbeszerzési kiírás szerint négyszintes, háromcsillagos szálloda építése a feladat gyermek- és élménymedencével, jakuzzival és úszómedencével. Továbbá összesen öt apartman épülhet, amelyből az egyik akadálymentes és filagóriákkal lesz ellátva.

Mesefigurák, selyemfényben

Térköves sétányokkal, kör alakú rendezvénytérrel, programozható látványelemeket tartalmazó medencékkel is ellátott rendezvényparkról is szól a kiírás. A központi rendezvénytérre acélszerkezetes árnyékolás kialakítását is tervezik, a központi medencét pedig kültéri mobil ködképző rendszerrel szerelnék fel. Ez utóbbival fényjátékot vetíthetnek a medence fölé. A parkban lesz egy fényerdő is, ott programozható, különböző színekben világító súrlófényekkel világítanák meg a fákat. Népszerű mesefigurák sziluettjeit is telepítenék, amelyek fehér selyemfényben világíthatnak majd az erdőben. Mindezek mellett öntözőrendszer kiépítése, padok, kandeláberek elhelyezése és parkosítás is szerepel a kiírásban.

A kivitelezés része lenne egy kvadtároló építése is, amelynek első részében mosót alakítanának ki, mögötte két garázst, az épület hátsó részében pedig vizes­blokkot és takarítószertárat. Mellette nyolc parkolót, amelyből egy akadálymentesített lenne.

A gasztrofalu magában foglalna egy gasztroházat, egy pénztárépületet, valamint két apartmanházat, ebből egy ugyancsak akadálymentes lenne. A tetőterasszal is ellátott gasztroházban pálinkafőzőt, pálinkakóstolót, bemutatóteret, mosdókat és ruhatárat is kialakítanának. Előtte egy 1200 négyzetméteres térköves területet létesítenének, közepén íves víz­sugarú szökőkútsávokkal. A területen fákat, cserjéket ültetnének, és természetes vízre telepített öntözőrendszer kialakítását is tartalmazza a hirdetmény. Az ajánlatokat október 11. délig lehet benyújtani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában