kész a beruházás

2021.08.05. 15:19

Rendezték a vízelvezetést a debreceni Tarján utcán

Az elvégzett beruházás segíti a belvízkárok elkerülését, és jótékony hatású a környezetre is.

Befejeződött a Tarján utca csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése – közölte a napokban a debreceni polgármesteri hivatal. A projekt megvalósítására az önkormányzat 34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A fejlesztés Debrecen város belterületének északnyugati részében, a Tarján utca Gyimes és Bognár Rezső utcák közötti szakaszán valósult meg 190 méter zárt csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésével.

A városrész beépítettsége, a közterületek szilárd burkolata, ezáltal a burkolt felületek aránya nő, emiatt a csapadékos időben felgyülemlő csapadékvizek kezelése fokozott problémát jelentett a városrészben élők és az önkormányzat számára is. Az érintett utca csapadékvíz-elvezető hálózatának kialakítása és fejlesztése elősegíti a terület belvízkároktól való megóvását. A projekt keretében épített/felújított csapadékvíz-elvezető rendszer hozzájárul a környező élővizek vízutánpótlásához is, ezáltal javul a város épített és természeti környezetének állapota. Emellett a fejlesztés kedvezően hat a városrész köz- és közösségi funkcióira, valamint a közlekedés feltételeire is – részletezi a hivatal közleménye.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában