siessen vele!

2021.05.10. 16:58

Ahány nap késés, annyi százalék csökkentés

Már csak egy hétig adhatók be szankciómentesen az egységes kérelmek.

Május 9-ig 12 ezer 415 darab egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók Hajdú-Bihar megyében, ennek több mint 70 százalékát, 8 ezer 846-ot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai segítségével. A kérelmek május 17-ig nyújthatók be szankciómentesen. A kamara kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

A NAK hajdú-bihari szervezete közleményében közölte: idén április 7-én indult az egységes kérelembeadási időszak, a kérelmek szankciómentes beadási határideje május 17-e. Aki ezt elmulasztja, május 18. és június 9-e között még beadhatja a kérelmet, de ezek esetében munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentést alkalmaznak. A június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják. A május 17-ig beadott kérelmeket adatváltozás keretében, szankciómentesen május 31-ig, késedelmi szankcióval június 9-ig lehet módosítani. Kivételt képeznek ez alól az állatalapú közvetlen támogatási kérelmek, amelyek május 17-e után csak szankcióval módosíthatóak.

Szerezzék be a számlát

A NAK falugazdászai idén is telefonon segítenek a kérelmek beadásában. Eddig a kérelmek mintegy 75 százalékát így nyújtották be a falugazdászok. Amennyiben szükséges a személyes ügyintézés, arra előzetes időpont-egyeztetés után van lehetőség. A termeléshez kötött növénytámogatási jogcímekhez a megszokott módon szükség lesz a vetőmag számlájára és a zsák címkéjére, kérik ezeket készítsék elő, mielőtt felhívják a falugazdászt. Aki esetleg csak szállítólevéllel rendelkezik, kérik, a számlát szerezze be a forgalmazótól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában