videóval

2020.12.19. 16:50

Papp László: csökkentjük a debreceni vállalkozások adóterheit

A cívisváros polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy szombaton Orbán Viktor miniszterelnökkel tartottak egyeztetést a Megyei Jogú Városok Szövetségének képviseletében.

Fotó: Papp László / Facebook

A megbeszélés tárgya a kormány és az önkormányzatok válságkezelésben való együttműködése volt.

– Mint tapasztalhatjuk a koronavírus-járvány egyszerre támad mindent, ami fontos számunkra: veszélyezteti az életünket, egészségünket, az emberi kapcsolatokat, a gazdaságot és a munkahelyeket is. A járvány okozta nehézségeken csak úgy tudunk úrrá lenni, ha összefogunk, ha a kormány és az önkormányzatok összehangolják cselekvésüket – hangsúlyozta a polgármester. Így folytatta: – Abban állapodtunk meg, hogy a fejlesztéseket mindenképpen folytatni kell, a gazdaságot a munkahelyeket és a családokat pedig meg kell védeni, ezért egyetértésben a kormánnyal a kis-és középvállalkozások helyi adóterheit csökkentjük. 2021-ben egy évre a mostani adómérték felére, azaz egy százalékra csökkentjük Debrecenben a kis-és középvállalkozások számára a helyi iparűzési adó mértékét – ismertette Papp László. Mint mondta, ezzel az intézkedéssel Debrecen önkormányzata lehetőséget nyújt az adómegtakarításra az érintett vállalkozásoknál, amelyet a munkahelyek megőrzésére, új munkahelyek létrehozására vagy fejlesztésekre lehet használni. Kiemelte, a vállalkozásokat segíteni kell, mert csak így van esély a válság után gyorsan talpra állni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában