Új megközelítés kell

2020.09.30. 07:57

Nagy változások a böszörményi Hajdú tanyán

Kevesebb a közfoglalkoztatott, gépekkel segítik a termelést.

20200918 Hajduböszörmény fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló A Hajdúböszörményi Nyugati Ipari Park fejlesztése” felhívás keretében megvalósult Hajdúböszörmény, Újvárosi utca – Árpád utca és a 35. számú főút közötti szakasz felújításának sajtónyilvános átadása. képen: Kiss Attila Hajduböszörmény polgármester

Fotó: Napló-archív

Több fontos átalakulásról számoltak be a hajdúböszörményi Hajdú tanyával kapcsolatban sajtótájékoztatón kedden. – Az idei évtől változás történt, hiszen a 100 százalékig önkormányzati kézben lévő Hajdúkerületi-Hús Állattenyésztő és Húsfeldolgozó Nonprofit Kft.-t is bevontuk a termelésbe – mondta Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere. Kiemelte, a komplett vertikumot ezzel az átalakítással tudja biztosítani jelenleg a város.

„Azzal szembesültünk, hogy a mezőgazdaságban dolgozó közfoglalkoztatottak létszáma lecsökkent”

– közölte Fórizs László, a város alpolgármestere, hozzátéve, ez nyilván jó dolog, hiszen azt mutatja, hogy sokan el tudtak helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, ugyanakkor hiányt is jelent ez a helyzet.

A „Szántóföldtől az asztalig” programot némi átalakulással tudja a város biztosítani – közölte Kiss Attila a sajtótájékoztatón. – Van földünk, amit a város megművel, és vannak itt jószágok, amiket a húsfeldolgozón keresztül a saját konyháinkon fogyasztunk – emelte ki. Kifejtette, idén új, többfunkciós gépeket szereztek és szereznek be folyamatosan, amelyek segítik a Hajdú tanya munkáját. – Örömteli, hogy a Startmunka-minta­programnak köszönhetően sok közfoglalkoztatott elhelyezkedett az elsődleges munkaerőpiacon – hangsúlyozta Fórizs László alpolgármester – Emiatt azonban lecsökkent a létszám, ezért a város újragondolta a programot. Bevontuk a saját kft.-t is, hogy az alapanyag-termesztésben bizonyos szerepeket vegyen át – tudatta. Kiemelte, nagy teljesítményű gépeket szereztek be, amelyeket akár a közterületeken is tudnak hasznosítani. – Új szemléletet kellett meghonosítani, így a létszámgazdálkodásból adódó problémákat a gépesítéssel kellett kezelnünk – mondta az alpolgármester.

GCs

Borítókép: Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere egy korábbi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában