az ismeretek bővítése

2020.06.17. 12:39

Újdonságok a böszörményi agrár szakképzésben

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, amely nemrég az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című szakmai tanácskozásnak is otthont adott.

Fotó: hbmgi.hu

Együttműködési megállapodást kötött a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézete. Az iskola vezetősége és Dr. Kovács Zoltán rektorhelyettes, aki egyben a Műszaki és Agrártudományi Intézet vezetője, szakmai tanácskozás keretében egyeztette a jövőbeli közös terveket – áll az intézmény közleményében.

A megállapodás értelmében a szakképző iskola szervezésében a Nyíregyházi Egyetem gyakorlati képzőhelyein biztosítja az Agrár gépész ágazatban tanuló diákok számára, hogy gyakorlati bemutató foglalkozás keretében megismerhessék a XXI. század korszerű, precíziós mezőgazdasági gépészeti technológiáit.

Az együttműködés várhatóan bővíteni fogja az intézmény tanárainak ismereteit az online és együttműködő tanulás, valamint az olyan innovatív tanulási módszerek terén, amelyek megfelelnek a XXI. század követelményeinek (IKT az oktatásban és a 4.0. mezőgazdaság ismerete). Munkatársaik olyan új ismeretekre és készségekre tesznek szert az együttműködés során, amelyeket a későbbiekben az oktatásban is hasznosítani tudnak, illetve a tananyagba is be tudnak illeszteni.

Fotó: hbmgi.hu

Nemrég az intézmény adott otthont az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című szakmai tanácskozásnak. A rendezvényen részt vett az Északi Agrárszakképzési Centrum leendő főigazgatója, Lévai Imre, a szervezet kancellárja, Vislóczki Zoltán, illetve a konzorciumi partner iskolák igazgatói, képviselői.

A projekt célja az egész életen át tartó tanulásban való részvétel ösztönzése, amelyre a konzorcium számára közel 1 milliárd forint támogatást biztosít a Magyar Állam és az Európai Unió. A pályázatban szereplő képzések elsősorban az agrárágazat humán hátterének fejlesztését célozzák meg, amelyek hozzájárulnak a vidéki területek gazdasági növekedéséhez, a mezőgazdasági termelők, élelmiszer feldolgozók, valamint erdőgazdálkodók fenntartható, környezetkímélő, erőforrás-hatékony és versenyképes gazdálkodásának elősegítéséhez, és a vidéki területek népesség-megtartó képességének erősítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában