megállapodás

2019.09.11. 12:40

Hajdúnánás két együttműködést is kötött a cívisvárossal

Befektetéseket ösztönző központtal és Debrecennel is együttműködik Hajdúnánás.

Fotó: Harsányi Zsolt

Két iparterület fejlesztésében, és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban fog segítséget nyújtani Hajdúnánásnak az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ; erről együttműködési megállapodást írt alá Szólláth Tibor polgármester és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője a hajdúsági településen kedden. A városok önkormányzatai is együttműködnek majd többek között a gazdaságfejlesztési, kulturális, oktatási és idegenforgalmi programjaik gazdagítása céljából, az erről szóló dokumentumot Szólláth Tibor nánási, illetve Papp László debreceni polgármester látta el kézjegyével.

– Hajdúnánás olyan történelmi lehetőség előtt áll, amely példa nélküli az eddigi életében. Debrecen robbanásszerű gazdasági fejlődése azt eredményezi, hogy a megyeszékhely belátható időn belül az ország „második fővárosává” válik, ami Hajdúnánás gazdaságára is kedvező hatást gyakorol – emelte ki Szólláth Tibor. Hozzátette, azok a környező városok, agglomerációs települések, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak Debrecennel, és kedvező befektetői környezetet tudnak teremteni, óriási lehetőség kapujában állnak.

A befektetők fogadására két iparterületet is létrehoznak. Az egyikre, egy 10 hektáros területre kis- és középvállalkozásokat várnak, míg a balmazújvárosi út mellett kijelölt, közel 100 hektáros terület a nagyobb ipari fejlesztések fogadására lesz alkalmas. A két iparterület fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget Nánásnak az EDC Debrecen.

Harsányi Zsolt

Borítókép: Szólláth Tibor, Papp László és Póser Zoltán az eseményen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában