Helyi gazdaság

2017.12.05. 08:22

Energiahatékonyság javítása és szemléletformálás a debreceni Hatvani István Általános Iskolában

<strong>A debreceni Hatvani István Általános Iskola az Izland, Liechtenstein és Norvégia által létrehozott EGT Alap 137 millió forint támogatásával a legújabb hőszigetelő anyagokkal, a fűtés modernizálásával és nyílászárók cseréjével újult meg. </strong>

A debreceni Hatvani István Általános Iskola az Izland, Liechtenstein és Norvégia által létrehozott EGT Alap 137 millió forint támogatásával a legújabb hőszigetelő anyagokkal, a fűtés modernizálásával és nyílászárók cseréjével újult meg.

Az iskola épületének teljes körű energetikai felújítása mellett, megújuló energia alkalmazásaként, a villamosenergia ellátás segítésére, és ezáltal a havi energiaköltségek jelentős csökkentésére, napelemek kerültek a tetőre.

Emellett intelligens épületfelügyeleti- és menedzsment rendszert építettek ki, amely lehetővé teszi a fejlesztéssel érintett gépészeti és villamos rendszer korszerű működtetését és energiafogyasztás-optimalizálását is. Az okos épületautomatizálási megoldásoknak köszönhetően valós időben mérhető a közműfogyasztás, és az épület helyiségeiben nyomon követhető a belső hőmérséklet változása is. Az intelligens rendszer megismerésére, a megújult épület tudatos használatának elősegítésére az üzemeltetők és az intézmény tanárai képzésen vettek részt.

Az energiatudatos szemlélet és a felelős gondolkodás erősítése érdekében pedig szemléletformálási kampány lebonyolítására is sor került az iskola tanulói, tanárai, a szülők, valamint más intézmények fenntartói és a helyi lakosság körében. A szemléletformálás részeként a gyerekek elkészítették rajzaikat arról is, hogy saját otthonukat mivel, és miért tennék energiatakarékossá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában